Greek
English

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΑΡΕΛΙΟΥ

varelia-liouta-odigies-suntirisis

Η προετοιμασία ενός καινούριου βαρελιού γίνεται γεμίζοντάς το με κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα. Η διαδικασία αυτή συνιστάται να γίνει δύο με τρεις φορές.

Στη συνεχεία αφού βεβαιωθούμε ότι το βαρέλι είναι στεγανό (δηλαδή δεν εμφανίζεται κάποια διαρροή), το αδειάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, με την οπή του βαρελιού προς το έδαφος.

Αν το βαρέλι παρουσιάσει κάποια διαρροή, το αφήνουμε να στεγνώσει για 6-8 ώρες και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.Τέλος γεμίζουμε το βαρέλι με κρασί.

Αφού τελειώσει το κρασί απ' το βαρέλι, το ξεπλένουμε άμεσα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει με την οπή του βαρελιού προς το έδαφος. Στη συνέχεια καλό είναι το βαρέλι να θειωθεί και να παραμείνει σε σκιερό και στεγανό μέρος μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Την στιγμή που θα ξαναχρησιμοπιηθει ελέγχουμε τα στεφάνια του βαρελιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία της προετοιμασίας. Λίγες ώρες πριν μπει ο μούστος ή το κρασί, καλό είναι το βαρέλι να θειωθεί ξανά.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσετε το βαρέλι σας σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να θυμάστε ότι για να πετύχετε ένα καλό κρασί είναι απαραίτητη η συνεχής φροντίδα και το μεράκι σας.

Τέλος σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με το βαρέλι σας.

Παραδοσιακή Βαρελοποιία
Αφοί Λιούτα

επιστροφή στην κορυφή